Lahjakortin verotus

Työnantajan antama lahjakortti työntekijälle on verovapaa, kun lahjakortit annetaan kollektiivisesti koko henkilökunnalle. Lahjakortti saa enintään olla 100 euron arvoinen (sis. arvonlisäveron), jolloin verottaja katsoo lahjan arvon vähäiseksi ja hyväksyy sen verovapaaksi. Lahjakortin pitää olla henkilökohtainen, sama ja saman arvoinen koko henkilökunnalle. Lahjakortin valikoima pitää olla rajattu tiettyihin tuotteisiin tai palveluihin. Lahjakortin pitää olla työnantajan valitsema ja sen pitää olla yksilöity, eikä sitä pystytä muuttamaan rahaksi. Yksilöity lahjakortti tarkoittaa, että työnantaja on selkeästi rajannut lahjavalikoiman, jota lahjan saaja voi lahjakortilla voi hankkia. 

Alla vero.fi-sivustolta tietoa lahjakortin verotuksesta:

”Työnantajan työntekijöilleen joululahjaksi antamat lahjakortit ovat verovapaita, kun seuraavat edellytykset täyttyvät:

  1. Lahja annetaan koko henkilökunnalle.
  2. Lahjakortin arvo on enintään 100 euroa.
  3. Lahjakortti on henkilökohtainen eli nimetylle työntekijälle annettu.
  4. Työnantaja on rajannut lahjakortin käyttökohteen tietystä paikasta hankittavaan esineeseen tai palveluun eikä lahjakortilla voi hankkia muuta. Lahjakortti voi oikeuttaa valitsemaan tuotteen tai palvelun useiden samanlaisten tuotteiden tai palveluiden joukosta taikka tuotteen tai palvelun useiden erilaisten tuotteiden tai palveluiden joukosta.
  5. Lahjakorttia ei voi muuttaa rahaksi.

Lahjakorttia voidaan pitää yksilöitynä silloin, kun työnantaja on valinnut tietyn yrityksen tai palveluntarjoajan tuotteen, tuotteet, tuoteryhmän tai palvelun, johon lahjakorttia voi käyttää. Yksilöimätön lahjakortti puolestaan on tyypillisesti lahjakortti jonkin tietyn liikkeen tai tavaratalon koko valikoimaan. Tällainen yksilöimätön lahjakortti on työntekijän palkkaa, koska työntekijä päättää työnantajan sijaan, mitä hän hankkii lahjakortilla.” Lue lisää verottajan sivuilta: henkilökuntaedut verotuksessa.

Verottajan mukaan työnantaja voi antaa työntekijälle lahjoja vuodessa enintään 100 euron arvosta, jolloin lahjat ovat työntekijälle verovapaita. Jos työnantajalla on tapana antaa henkilökunnalle lahjoja useana kertana vuodessa, esimerkiksi jouluna joululahjoja sekä kesän lähestyessä kesälahjoja, niin siinä tapauksessa yksittäisen lahjan arvo olisi hyvä olla enintään 50 euroa. Näin koko vuoden aikana annettujen lahjojen kokonaisarvo ei ylitä 100 euroa. Mikäli työnantaja antaa vain kerran vuodessa lahjan henkilöstölle, niin silloin lahjan arvo saa olla 100 euroa.

Teidän kannattaa kysyä omalta kirjanpitäjältä lahjakortin verotukseen liittyvät kysymykset sekä lukea verottajan verkkosivut. Heiltä saat parhaan tiedon. Oli sitten kyseessä työntekijän palkitseminen, henkilöstölahja, merkkipäivälahja, lahjakortti asiakkaalle, yhteistyökumppanille tai palkinnoksi. Meidän lahjakorttivalikoimasta löydät useita eri hintaisia vaihtoehtoja. Tämän lisäksi tiettyjen lahjakorttien valikoima voidaan rajata toiveesi mukaisesti, jotta saadaan verottaja tyytyväiseksi. Esitelkää kirjanpitäjälle lahjakorttien demokauppoja testitunnusten avulla, niin he näkevät lahjavalikoimaa. Kysy lisätietoja – autamme parhaamme mukaan.

Meidän valikoimasta löydät useita lahjakortteja, jotka ovat arvoltaan alle 100 euroa ja täyttävät verottajan vaatimukset verovapaudesta. Tutustu tarkemmin lahjakortteihin: 

 

Osoite

Metsänneidonkuja 6

02130 Espoo

Puhelin ja sähköposti

Puh. 0207107470

info@yrityslahjakortti.com

Palveluajat

Ma-Pe 9.00-16.30.